2013. november 24., vasárnap

84 ~ Hasznos applikációk okostelefonra

Sziasztok!

Mai napra egy már régóta elkezdett posztot hoztam. Mióta megkaptam az Iphoneomat, azóta én is telefonfüggő lettem. Mindig nálam van, ha suliban büfébe megyek akkor is viszem, ha tanulok kint van előttem az asztalon, tehát 0-24-ben 2 méteres körzetemen belül van a telefon. Tény és való, én sem tudnék létezni nélküle. :)
A legtöbbet használt alkalmazások az én telefonomon többet között a Facebook, a Facebook Messenger, az Instragram, a WeHeartIt és a Tumblr. Hatalmas tumbli fanatikus vagyok és szinte mindennap posztolok valami 'finomságot'. Itt tudtok követni. :)
Aztán továbbhaladva tőlem sem maradhat ki a Whatsapp és a Viber. A kettő szinte megegyezik, mindkettővel ingyen beszélgethetünk vagy telefonálhatunk, ha van internet kapcsolatunk. Szerintem jól jön, ha nem akarjuk a pénzt fogyasztani. :)
Zenehallgatáshoz pedig az Instamusicot használom. Korábban végtelen sok szám letölthető volt, de most mióta újra letöltöttem csak 5 darab. :(  Így mindig kiválasztom az aktuális kedvenceimet és azt hallgatom  unásig. ( egyébként alapvetően az Iphone Music alkalmazását használom. )

Játszani is szoktam bizony, hiszen rengeteg lyukas órám van. Ilyenkor a könyvtár nyugodt berkeiben töltöm tanulással,  játékkal az időm. Ami most jelenleg le van töltve az Temple Run 2, a Minion Rush, a Plants vs Zombies 2, Logo Quiz , valamint a legnagyobb kedvencem a Dumb Ways To Die.  Komolyan mondom, szerintem próbáljátok ki, annyira borzasztó, de mégis élvezetes. Rettentő cuki figurákat kell megmenteni a haláltól, többek között el kell rántani őket a metró elől vagy a piranhákat kell eltávolítani a part mentén fürdőzőktől.Vicces, de egyben bosszantó is nagyon!

Amit még napi szinten csekkolok az az Időkép. Az app is ugyanolyan jó, mint az oldal. Előrejelzés, radar, hőtérkép, időkép, stb. Nem fagy le, szuperül fut és nagyon hasznos.
Valamint vannak a szinte semmire se jó appek, ilyen például a visszaszámláló, Days+Lite!  3 különböző eseményt írhatok be és számolja vissza a napokat az adott dátumig. Aztán van zseblámpám és egy kihívásos 'játék', amin különböző szinteket kioldva juthatunk el a következő kihívásig.

Aztán van szótáram, horoszkópom, az instagramhoz több szerkeztőm, például InstapicFrames, PicClone, Whitagram.

A spanyol tanulást szeretem a telefonon is folytatni az órák után, erre tökéletesen megfelelő a Duolingo, amivel tanulhatunk  spanyolul, franciául, németül, olaszul és portugálul is. Tényleg hasznos, nagyon jól felépítve az alapoktól és szórakoztató is.  Tanuláshoz mostanság inkább a MemRise appet választom, amiben jóval több nyelv elérhető, jóval több szinten. Ami tetszik benne, hogy aranyos módon adják elő, virágokat ültetünk pontokért. Tanulhatunk  arabul, kínaiul, angolul, franciául, németül, olaszul, japánul, portugálul, oroszul, svédül és törökül is. Válogathatunk a szintek között, akad kurzus, ami az igéket tanítja vagy csak az alapokat, szóval variálható. Ami hatalmas plusz pont, hogy le tudjuk tölteni a kurzus teljes tartalmát és wifi nélkül is üzemel. :)
Futáshoz használom a Nike+ Running programját, ami követi az útvonalunkat, megmutatja mikor milyen intenzitással futottunk, ezt követhetjük is különböző színekkel a térképen.  Valamint azt is, hogy az adott edzés alatt hány kalóriát égettünk el. Az edzés végén beállíthatjuk azt is, hogy hogyan éreztük magunkat az edzés alatt és hogy milyen úton futottunk. (salak, homok, aszfalt, stb. ) Nagyon hasznos lehet annak, aki gyakran fut és motiváló is, hiszen vannak különböző kihívások, akár mi is szervezhetünk a barátainkkal és minden elért kilométer, valamint minden új rekord után jelez. :)
Mostanság töltöttem le a Koin nevezetű alkalmazást, ami a pénzünkkel való gazdálkodásban segít. Minden kiadást, bevételt be kell ütni és ez alapján kalkulál, jelzi, mennyi költünk.
Ami nekem még rettentő sokat tud segíteni az a PackTheBag alkalmazás. Nemrég töltöttem le, mikor Marseillebe utaztam. Ha eláruljuk neki, hogy hova utazunk, mennyi időre akkor kiírja, hogy szerinte milyen ruhát kéne vinni és mennyit, persze nem csak ruháról ír listát, hanem egyéb elektronikai dolgokról, smink cuccokról is. Emellett az utazási előtti teendőkről is listát ír és nem mellékesen utazás előtt még jelzi, hogy miket hagytunk ki. Igazán hasznos. :)
Azoknak, akik kevés vizet isznak hatásos lehet a WaterDaily program, ami adott időnként jelzi, hogy inni kellene és számolja, hogy mennyi vizet vittünk be aznap.  De ugyanerre jó példa lehet az AquaDrill is.
Aztán van egy bizonyos FitBrainsLife alkalmazás, ami teszteli az agyunk működését különböző feladatokkal és ha esetlegesen nem vagyunk elégedettek tanácsot ad, majd pár hónap múlva újrapróbálkozhatunk, hogy lássuk a fejlődést. :)

Én használom a DM appjét is, amin fent van az újság, a kuponok és csekkolhatom a pontjaimat is.
Közeledve a karácsonyhoz letöltöttem a Christmas! elnevezű appot is, ami olyan mint egy adventi kalendárium és minden egy napon új dalt, játékot, idézetet kapunk majd. Persze az én szememben ez nem helyettesíti az igazi csokoládés kalendáriumot. :)
Az IWishSecret alkalmazással pedig elkészíthetjük az utat, amit végig kell járnunk ahhoz, hogy kívánságunk valóra váljon. Képekkel, idézetekkel illusztrálhatjuk azt és kitűzhetünk egy időpontot, amikorra megvalósítjuk. Motiváló hatású!
A divathoz kapcsolódóan korábban volt LookBook is, de sajnos nem szuperált rendesen és inkább le is töröltem. Mostanság a Bangstyle és a Styletag nevezetű alkalmazások váltak a kedvenceimmé. Az előbbiben fodrászok osztanak meg képeket az általuk elkészített frizurákról és jó inspiráló forrás lehet azokon a napokon, amikor reggel semmi ihletünk nincs hajunkat illetően. A Styletag oldalt több sztár is használja, én is Miranda Kerr Facebook oldalán találtam, ő is hasznája. Ebben megoszthatjuk mit viselünk éppen vagy azt, hogy mi az a darab, amit feltétlenül be akarunk szerezni. Csoportosíthatunk márka, ár, és egyéb információk alapján is. Itt is kedvelhetünk, kommentelhetünk, hasonló az instagramhoz, de teljesen ruhákra specializálódik.
Ésésés a végére hagytam a kedvencem! Amit nemrég töltöttem le, de imádom: a Lift elnevezésű alkalmazás, amire a decemberi Glamour mellékletében ( 150 legjobb applikáció okostelefonra ) bukkantam. Itt különböző dolgokra lehet feliratkozni és naponta jelez, hogy ezt kivitelezni kéne. Van, amelyikhez tippeket is kapunk, de akad 1-2 olyan, ami csak cím és jelzés.Például vannak olyanok, hogy 21 Days to Your Best Sleep vagy  3 months to a new you! Én nagyon szeretem, mert segít az új szokások kialakításában és megtartásában! :)

Jelen pillanatban ezek az alkalmazások találhatóak a telefonomon, de ezek változnak napról napra, amint találok egy újat. Ti melyik alkalmazást kedvelitek nagyon? Mi az amit a leggyakrabban használtok? Hasznos volt a bejegyzés? :)

xx
D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése